Tankar inför Svenska Cupen

Då var det dags för tävlingsmatcher kommande helg när Svenska Cupen avgörs i Lidköping som vanligt. Lite rotation på cupplats vore trevligt, eller kanske ett helt annat upplägg av cupen? Att avgöra allt på en helg med 2X30-matcher känns väl egentligen inte superhett. Men skitsamma, det står en titel på spel och landets åtta bästa lag är där, då vill man som supporter se leverans. IFK Vänersborg har ett hemskt facit i denna cup men det kanske vi kan ändra på i år, det bör ju vara målet i alla fall.


Tänkte jag går igenom lag för lag och siar lite om deras chanser under helgen och tippar placeringar i grupp, vilka som möts i semi och final.


GRUPP A
1. Villa, kan inte se något lag hota här. Villa har i princip samma lag som förra året och ett spel som man nu utvecklat vidare. Tappat David Karlsson visserligen men jag tror inte det påverkar så mycket, kanske blir man något sämre på fasta situationer. Ett passningsspel som är överlägset och om det skulle hacka så finns det massa individuell skicklighet som gör att man skapar chanser ändå. Vinner grupp A efter tre raka segrar.


2. Bollnäs, tar nog andraplatsen tror jag men inget lag som imponerar på mig, några har passerat bäst före och man har tappat Patrik Nilsson som sätter skräck i motståndarna med sin storlek och stjärnaura. En vinnare har försvunnit. Mossberg in och dessutom Fagerström, väldigt bra värvningar såklart men jag får ändå en känsla av att det saknas mycket för att man ska vara så bra som man vill. Bollnäs siktar högt. Tar andraplatsen utan att imponera.


3. IFK Vänersborg, jag tror på oss i år, det ser bra ut och känslan är god. Men i denna cup brukar vi vara iskalla. Att det ofta gått dåligt tror jag beror på att IFKVbg är beroende av mycket skridskoåkning, energi och hårt jobb. I början av säsongen försöker man bygga passningsspel och vårda boll, där är vi en bit efter många lag och därför tror jag vi ofta har problem i Svenska Cupen. Laget går liksom inte ut kör i Svenska Cupen och det är ofta då vi senare i serien hotar mest. Jag förstår det dessutom, IFKVbg måste utveckla passningsspelet så man blir mer svårlästa och då är denna helgen ett bra tillfälle. Får man flyt i spelet så kan saker trilla på plats och en andraplats är inte omöjlig. Men tippar trea och färdigspelat.


4. Hammarby, svårbedömt med många spelare ut och in. Har väl inte tränat så mycket ihop heller så man bör ligga efter en bit. Men brist av stor is skapar ett sug så vi kan få se ett energifyllt lag. Inte omöjligt. Har ju kvar kvalitè i truppen men tappat många poängsspelare. Ska bli intressant att se laget i helgen. Blir fyra och får åka hem och bygga vidare.


GRUPP B


1. Edsbyn, inte lika klara som Villa men kan inte se några större hot. Det största hotet är att man är långt hemifrån och det kan ibland vara tufft för en edsbynpojk. Ska bli väldigt intressant att se hur Simon Jansson kommer in i laget, han är otroligt bra individuellt och tar mycket plats med sitt spel. Får man in honom på ett bra sätt så är Edsbyn kanske det enda laget som kan störa Villa. Finns sjukt mycket fart i detta gäng och landets bästa skytte kanske. Dessutom ett passningsspel som håller hög nivå. Vinner gruppen.


2. Sandviken, har en trygghet i sitt sätt att spela, man behöver nog inte söka så mycket. Tunn trupp men fortfarande mycket spets trots tunga tapp. Kommer få större problem i serien tror jag men i cupen går man vidare till semi som tvåa.


3. Västerås, mesta mästarna som man gärna pratar så mycket om i Västerås att man är, viktigt tror jag, det ger några procent extra i laget och skrämmer säkert motståndarna litegrann. Kommer nog få förändra spelet lite, tappat tunga åkande spelare i Folkesson och Jansson, dessutom Gröhn skadad. Det är 300 kilo tåg som är borta i helgen. Värvat bra men inte samma typer, kommer få ändra DNA lite, svårt i verkligheten men i bandy så kan det gå. Före SAIK i serien men inte nu.


4. Motala, vore kul om jag har fel här. Ingen slagpåse på något sätt, Motala vågar spela och man har självförtroende. Förra säsongen det laget som fick ut mest av sitt material, bästa tränaren kanske. Jag tror det. Riktigt tråkigt att bröderna Spångberg är borta pga hjärnskakningar förra säsongen. Hoppas bägge är på bättringsvägen. Många talangfulla spelare i laget som har en fin utveckling. Motala blir trots det sist i gruppen. Kämpa Motala!


SEMI 1
Villa - Sandviken 5-1


SEMI 2
Bollnäs - Edsbyn 2-4


FINAL
Villa - Edsbyn 5-2


Sådär, nu vet ni hur det kommer gå. Tycker ändå ni ska titta, antingen på plats i Lidköping eller via Bandyplay där ni får hela helgen för endast 149 kr. Även om jag inte är jätteförtjust i upplägget i Svenska Cupen så ser jag fram emot den, kommer tyvärr inte vara på plats då det står annat på schemat men jag kommer absolut att titta på i stort sett alla matcher via Bandyplay, det är inte fel det heller. Hoppas många IFK:are tar sig till Lidköping och stöttar grabbarna.


Ses och hörs!

Kommentarer

  1. Décosport Titanium Iron Stick - TITanium Art
    Discover nano titanium ionic straightening iron Décosport Titanium Iron Stick by Titanium Art. Create your own virtual t fal titanium pan wall art for your titanium wedding band home wall. TIP. titanium bmx frame $18.95. FOR titanium scooter bars SALE!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Blått hjärta hålls öppen