Dags för World Cup i Sandviken

När det vankas världscup i bandy så vet man att elitseriepremiären är nära. Nu vill lagen nå bra resultat och få kvitton på att man är på rätt väg. World Cup är något som lagen vill vara med i och prestera bra. Tyvärr är arrangören lite farligt ute med cupen när man öppnat den för alla som vill i princip, jag personligen gillar att man måste prestera något för att få vara med, lagen ska vinna sin plats. Kommer ihåg för ett gäng år sedan att jag tyckte det var lite stort att IFK lyckades vinna sin plats dit. Nu har man utökat till 20 lag och alla elitserielag har blivit erbjudna plats, det är lite synd. Sen att det är 5 grupper och inte alla grupptvåor går vidare känns udda och konstigt. Men men, nu är det dags för tävlingsmatcher och då vill jag se vårat IFK Vänersborg leverera resultat och det tycker jag man har förutsättningar till att göra.


Tippa World Cup i år är ju hopplöst svårt då inte alla grupptvåor går vidare men jag ska göra ett försök. Först lite kort om IFK Vänersborgs försäsong. Stabila matcher fram till Svenska Cupen utan att imponera, i cupen växlade man dock upp lite tycker jag. 1-3 mot Villa var bra även om Villa var bättre spelmässigt, IFK hade lite otur med några domslut och med lite flyt så kunde det blivit kryss. 1-2 mot Bollnäs var för mig en stor besvikelse resultatmässigt. Matchen är ganska jämn men jag tycker IFK tar över ju längre tiden går och man borde vunnit i mina ögon. Det saknas lite beslutsamhet ibland och kanske också noggrannhet, chanser finns för att punktera och 3-4 hörnor slarvas bort. Det har man inte råd med. Cupen tog alltså slut redan första dagen och endast en för oss betydelselös match mot Hammarby återstod, där blev det efter en mycket fin insats 7-1. Skönt att få med sig en vinst, faktiskt den första i Svenska Cupen sen 2013. Spelmässigt ett steg framåt totalt sett men resultatmässigt en besvikelse, så kan man väl säga tycker jag.


Jag gör så att jag börjar tippandet med GRUPP C som är IFK Vänersborgs grupp. Här tror jag Jenisej vinner, ett fantastiskt lag även om man kanske tappat i slagstyrka om man jämför med för 5-6 år sedan. Framåt finns Edlund, Mirgazov och Lomanov, ta in det!! Sen tror jag IFK Vänersborg tar andraplatsen, Västerås är inte vad man har varit och saknar dessutom några gubbar. Visserligen skulle VSK kunna slänga in elva bergsgetter och ändå leverera känns det som men trots det så tror jag det blir en tredjeplats. Det finns en onödigt stor respekt för VSK, motståndare ser ofta små ut och nästan uppgivna. Jag tycker IFK Vänersborg ska släppa ner axlarna och köra som tokar mot VSK, vi har ett minst lika bra material så det finns ingen anledning att spela avvaktande och försiktigt. Kör bara kör. Sen så tycker jag spelarna bakom våra ledande spelare måste våga mer, höja svårighetsgraden och tro på sig själva, så bra är man så det gäller bara att ta för sig. Jenisej och IFK till slutspel.


GRUPP A: Villa, Baikal, Vodnik, Vetlanda. Bara Villa till slutspel.


GRUPP B: Moskva, Broberg, AIK, Hammarby. Bara Moskva till slutspel.


GRUPP D: Neftyanik, Sandviken, Motala, Frillesås. Neftyanik och Sandviken till slutspel.


GRUPP E: Edsbyn, Bollnäs, Trubnik, Åby/Tjureda. Edsbyn och Bollnäs till slutspel.


Kvartarna tippar jag inte då jag inte vet alls vilka som möts, det blir väl tombolan som åker fram eller så får bästa ettorna välja. Men vinnaren av cupen blir Erik Petterssons Neftyanik. Erik Pettersson, ojojoj vilken spelare, tänk om vi kunde få hit honom. Han kan vara bäst i världen just nu. Första utmanare till ryssarna är Villa. Då jag inte kommer vara på plats så passar Staylive utmärkt, 189 kr för hela cupen, blir perfekt framför soffan med en kall bira.


Ses snart på läktaren /Patrik KarlssonKommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Blått hjärta hålls öppen