Lite kort om avslutad säsong och framtid

Då var det dags igen för lite bloggande och av den varan blev det inte mycket under säsongen minst sagt. Får se om vi kan få lite fart på det igen framöver. Säsongen blev inte vad vi hoppades på, det tror jag nästan alla håller med om. Det var liksom motigt hela tiden nästan, började redan under försäsong faktiskt, spelet såg ok ut men resultaten i cuperna gick inte med oss. Trots det så börjar IFK seriespelet bra men sen kom det en hemsk period där vi endast tar 2 av 16 poäng, det förstörde våra möjligheter att gå till slutspel och istället blev det en kamp att undvika kval, en kamp med lyckligt slut.


Många spekulerar såklart efter säsong i varför vi slutade på plats 11, det ska man spekulera i. Säkerligen funderas det mycket i IFK just nu på hur man ska undvika att hamna i samma läge igen. Till att börja med tror jag att det är viktigt att inse att plats 11 inte är godkänt med våra förutsättningar och att det inte handlar om otur och små marginaler. Väldigt sällan handlar det om otur över en serie på 26 omgångar. I det stora hela så var vi inte bättre helt enkelt.


Sen har det givetvis hänt saker som påverkat oss negativt, skador och avstängningar gjorde att vi under en period var tunna på både träning och match. Sånt händer ibland och det måste vi kunna hantera bättre i framtiden för det kommer någon gång hända igen. Sen innan jul fick en spelare för sig att hoppa av dessutom, sånt är givetvis svårt att skydda sig emot. Ett svek enligt mig. Jag själv skulle aldrig lämna mitt lag i sticket, men men vi är alla olika. Om jag inte får en bättre förklaring till avhoppet så kommer jag alltid kalla det ett stort svek!


Utan strul med skador, avstängningar och avhopp är det svårt att veta hur det hade gått, det får vi aldrig svar på. Men i takt med att truppen blev hel och frisk så blev vi bättre och laget avslutar på ett helt fantastiskt sätt. Det ska man verkligen lyfta fram, grabbarna löser slutet av säsongen på ett magiskt sätt och det ska vi vara stolta över. Men viktigt att inte tro det bara fortsätter så nu, så enkelt är det inte. Saker måste ändras på för att minska risken att hamna i kamp för nytt kontrakt igen. Där nere vill vi inte vara och ska inte vara heller med våra förutsättningar.


Det vill jag se tillföras i truppen

För det första vill jag givetvis ha kvar Robin Öhrlund, det måste vara prio ett för IFK. Det blir oerhört svårt, Robin är för bra för att slåss i botten av tabellen, han vill uppåt. Men tror han på oss finns det ingen anledning att lämna, här finns allt för en ung supertalang som vill utvecklas. Laget måste dock bli starkare och truppen bredare. Hoppas också att broder Jesper kan övertalas att köra vidare med oss, fantastisk inställning och har potential att göra fler mål. Om bröderna blir kvar och Koch kör vidare så vill jag se 2-3 värvningar där 2 går rakt in i startelvan. En målskytt är superviktigt att få in, jag har inga direkta önskemål men typ Filip Bringe fån Åby eller Floren från Motala. Det är kanske inga som man vet kommer göra 25 mål men det är naturliga målgörare och det behövs alltid. 


Sen så har jag ju en drömvärvning och det är givetvis Christoffer Fagerström. Mer än bara en målskytt. Fager är ett perfekt ansikte utåt för Vänersborgsbandyn. En härlig profil som vill mycket och dessutom en fantastisk spelare och bra ledare för oss. Varit ute i världen nu i fyra år och sett sig om, kanske läge att komma hem nu? Vi får hoppas på det!


Dags för finalhelg 

Som väntat blev det Edsbyn - Villa i final. Seriens två klart bästa lag och jag hoppas det blir en bra match för alla tv-tittare. Det råder brist på idrott nu på TV då nästan alla i dessa Coronatider stängt ner. Bandyn kommer dock spela klart, fast utan publik på plats. Förhoppningsvis betyder det att bandyn kommer få otroligt många ögon på sig via TV imorgon då vi nästan är enda sporten som kör. Ett bra beslut tycker jag!


Jag har följt slutspelet hela vägen och kan konstatera att åttondelarna måste tas bort eller ändras på. AIK och Vetlanda som tog sig till kvartsfinal via åttondel hade ingen kraft kvar och var totalt usla. Kunde inte stå emot det minsta och det var riktigt tråkigt att se. Broberg däremot som tog sig direkt till kvart trodde jag skulle stå upp mot SAIK men där blev det rejält med pisk, dåligt av Broberg som annars gjorde en fin elitserie. Förmodligen lite för nöjda och det ska man aldrig vara. Enda kvarten som blev intressant var Bollnäs - VSK som gick till fem matcher med Bollnäs som slutsegrare. Starkt av Bollnäs men det verkar ha kostat ekonomiskt, alla spelarkontrakt sades upp igår.


Semifinalerna blev Edsbyn - SAIK 3-0 och Villa - Bollnäs 3-1. Jämna matcher rakt igenom men ändå inget snack. Bästa lagen är i final och jag håller en liten tumme på Edsbyn, som IFK:are kan man givetvis inte hålla på Villa.


Till sist så måste jag tyvärr avsluta med lite oro över dessa coronatider, det kommer antagligen slå hårt mot sporten, inte bara bandyn. Vi har redan sett några exempel på det. Bandyn har ändå lite tur att det inte drog igång tidigare under säsongen, vi får trots allt ett avslut med final imorgon. Men hur kommer det påverka framöver, det funderar jag på. Det viktiga är att alla hjälps åt, spelare, publik, kommuner och sponsorer kommer få bjuda till ordentligt framöver tror jag om bandyn och andra sporter ska ta sig ur detta på ett bra sätt. Vi hoppas på det bästa!


Ses och hörs! /Patrik Karlsson


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Blått hjärta hålls öppen